Promoveaza-ti site-ul GRATIS. Click Aici!
 

Nascut la 15 August 1953, la Satu Mare, absolvent al Institutului de Arte Plastice Nicolae Grigorescu - Bucuresti, sectia scenografie in anul 1980.
O lume dezarticulata, de fapt un dublu artificios al realului, o efigie tragica in esenta, cea a papusii - homuncul, sau al lui Pierrot din comedia dell'arte - ce-si clameaza disperarea- manevreaza cu o violenta expresionista, dezlantuita Sorin Novac, in recentele sale cicluri, alcatuite din motive dezvaluite dintr-un mediu cromatic oarecum apropiat de "Neue Wilde" din arta germana contemporana, fara a se uita o anume tehnica a "dripping"-ului gestualist, riguros dirijata insa spre obtinerea unor efecte aproape halucinante. Astfel pe linga socul vizual, de natura catharctica, exorcizanta se doveste pina la urma contrastul dintre candoarea intrinseca a acestor jucarii, uneori monumentalizate prin inteligente decupaje, focalizari din primul plan al imaginii si intervantia intensului travaliu pictural, de o deosebita energie a facturii, a tuselor largi, polidirectionate, suprepuse, intersectate, ca si a unor grafisme, ce transcriu intr-un fel,ca o psihograma stari sufletesti de o acuta vibratie devastatoare, traversate de artist si comunicate noua, prin intermediul culorilor pure, electrizate, cu o sinceritate brutala, nestinjenita de filtre obturante. 
Aceasta caracterizare a operei artistului nu este relevanta pentru intraga perioada a creatiei. Creatie intrerupta prematur la numai 46 de ani. Sorin Novac lasa astfel o mostenire de o calite ireprosabila, ce asteapta numai trecerea timpului pentru a ajunge cunoscuta de citi mai multi iubitori de arta, pentru a fi inteleasa si evaluata la adevarata sa valoare.